Bilservice sammenlignet med å gjøre en kondisjonstest

bremseservice

Noen workshops tilbyr tilstandsrapporter, men hva er det og når de skal bruke det, er det mange som lurer på. Er det muligens behov for begge deler. For å finne ut av dette, er det viktig å forstå hva de forskjellige betyr, og når du best bør bruke dem.

Bilservice

Når det gjelder bilservice er det vanligvis synonymt med tjenesten som utføres på hele bilen ved anledninger som er blitt bestemt av bilprodusenten. Dagbiler advarer nå når det er tid for service, og de kan også sees i bilens håndbok. De er designet for å sikre at deler byttes ut i tide før forventet levetid er nådd. Dette er basert på matematiske modeller for delenes levetid. Selvfølgelig kan det være betydelige avvik til disse beregningene, og det er basert på normal kjøreoppførsel og forhold.

Bilservice utføres på et verksted som er godkjent av bilmerket for å utføre service og dermed også stemple serviceboken. Hvis service utføres på et verksted som ikke er godkjent, kan en ny bilgaranti og andre forsikringer utløpe, noe som kan være dyrt. Så sørg for at du velger et verksted som kan betjene bilen din, og at de bruker riktige verktøy og originale reservedeler.

Bilservice utføres også på grunnlag av en protokoll som sikrer at alle punkter blir sjekket og delene som skal byttes ut. Tjenesten varierer avhengig av på hvor langt bilen har blitt kjørt, hvor visse deler som varer lenger, skiftes ut mindre ofte. Bilservice er ikke bare god og nødvendig for bilens kontinuerlige vedlikehold. Det øker også bilens videresalgsverdi hvis bilen har gjennomgått all nødvendig service og serviceboken er fullført.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport er ikke en reell service, men en måte å sjekke bilens tilstand for å se om bilen er i god stand eller om den trenger service. De går gjennom alle viktige deler og funksjoner i bilen, for å se om noen trenger service, deler som må skiftes ut eller om noe må fylles på nytt. De kan identifisere om dekkene dine trenger dekkservice, eller bremsene dine trenger bremseservice, men også om støtdemperne må byttes ut eller om bilen trenger oljeskift, dekkskift eller om eksosanlegget må skiftes ut eller repareres.

Så når du bruker en tilstandsrapport, får de vite om bilen din har behov for service, så det er mer kontroll, mens når du utfører en bilservice, er den mer forebyggende. Hvis bilen din har behov for service, er det ikke en god idé å vente på bilservice, men du utfører servicen umiddelbart og sørger for at med hjelp av service kan bilen din vare lenger og unngå dyrere reparasjoner i fremtiden. Det kan være lurt å utføre en tilstandsrapport før en bilinspeksjon eller en sommerferie med bilen der du absolutt vil unngå problemer underveis som kan føre til dyre forsinkelser og ødelagte ferier. Det er en god forsikring som du kan kjøre trygt, og at du vet at alt er i god stand.

For mer informasjon om bilservice og tilstandsrapporter, besøk: https://vianor.no/