Auton huolto verrattuna kuntotarkastuksen tekemiseen

Auton kuntotarkastus

 

Jotkut korjaamot tarjoavat kuntotarkastuksia, mutta mikä se on ja milloin sitä kannattaa käyttää? Onko mahdollisesti tarvetta molemmille? Tämän selvittämiseksi on tärkeää ymmärtää, mitä nämä vaihtoehdot tarkoittavat ja milloin sinun tulisi käyttää niitä.

Auton huolto

Autokorjaamossa se tarkoittaa yleensä palvelua, joka tehdään koko autolle autonvalmistajan määrittelemissä tilanteissa. Nykyään autot varoittavat, kun on huollon aika, ja ne voidaan nähdä myös auton käyttöoppaassa. Niiden tarkoitus on varmistaa, että osat vaihdetaan ajallaan ennen niiden käyttöiän loppumista. Tämä perustuu matemaattisiin malleihin osien käyttöiästä. Tietenkin näissä laskelmissa voi olla merkittäviä poikkeamia ja se perustuu normaaliin ajokäyttäytymiseen ja -olosuhteisiin.

Auton huolto suoritetaan korjaamossa, jonka automerkki on hyväksynyt suorittamaan huollon ja siten myös leimaamaan huoltokirjan. Jos huolto suoritetaan korjaamolla, jota ei ole hyväksytty, uuden auton takuu ja muut vakuutukset voivat raueta, mikä voi olla kallista. Joten varmista, että valitset korjaamon, joka voi huoltaa autosi ja että se käyttää oikeita työkaluja ja alkuperäisiä varaosia.

Auton huolto suoritetaan myös sellaisen protokollan perusteella, joka varmistaa, että kaikki kohdat tarkistetaan ja vaihdettavat osat korvataan. Palvelu vaihtelee riippuen

kuinka pitkään autoa on ajettu, jolloin tietyt kauemmin kestävät osat korvataan harvemmin. Auton huolto ei ole vain hyvä ja välttämätön auton jatkuvalle kunnossapidolle. Se nostaa myös auton jälleenmyyntiarvoa, jos autoon on suoritettu kaikki vaaditut huollot ja huoltokirja on täytetty.

Auton kuntotarkastus

Auton kuntotarkastus ei ole todellinen palvelu, vaan tapa tarkistaa auton kunto nähdäksesi onko auto hyvässä kunnossa vai tarvitseeko se huoltoa. Siinä käydään läpi kaikki auton tärkeät osat ja toiminnot, että nähdään, tarvitaanko joku huoltoa, onko osia, jotka on vaihdettava vai onko jotain tarpeen täyttää uudelleen. Tässä katsotaan tarvitsevatko renkaat rengashuoltoa vai jarrut jarruhuoltoa, mutta myös jos iskunvaimentimet on vaihdettava tai jos auto tarvitsee öljynvaihtoa, renkaanvaihtoa vai onko pakoputkisto vaihdettava tai korjattava.

Joten kun käytät kuntotarkastusta, tiedetään tarvitseeko autosi huoltoa, mutta auton määräaikaishuolto on ennalta ehkäisevämpi. Jos autosi tarvitsee huoltoa, ei ole hyvä idea odottaa määräaikaishuoltoa, vaan suoritat huollon heti ja varmistat, että huollon avulla auto voi kestää pidempään ja välttää kalliimpia korjauksia tulevaisuudessa. Voi olla suositeltavaa suorittaa kuntotarkastus ennen auton katsastusta tai kesälomaa autolla, jossa varmasti haluaisit välttää matkalla olevia ongelmia, jotka voivat johtaa kalliisiin viivästyksiin ja pilaantuneisiin lomiin. Se on hyvä vakuutus, että voit ajaa turvallisesti ja tiedät, että kaikki on hyvässä kunnossa.

Lisätietoja autopalvelusta ja kuntotestistä on osoitteessa https://vianor.fi/