Prémiové letní pneumatiky pro letní sezónu

celoroční pneumatiky

Letní pneumatiky jsou původně považovány za univerzální pneumatiky pro teplé počasí, což znamená, že je lze používat po celý rok v teplých oblastech. Jsou vyrobeny z gumových směsí, které mohou tolerovat širokou škálu teplot, přičemž je třeba mít na paměti, že nejsou schváleny pro zimní použití. Mají dokonalou přilnavost díky své směsi měkké gumy, která přiléhá k silnici. To znamená, že i v letních vedrech budete mít na silnici dobrou přilnavost. V mnoha oblastech Evropy je lze používat po celý rok, protože mnoho oblastí nemá zimní počasí. Pokud však žijete v oblasti se zimním počasím, bylo by vám lépe s novými celoročními pneumatikami schválenými pro zimní použití nebo se změňte na speciální zimní pneumatiky zimní sezónu. Důvodem je to, že stejná gumová směs, díky níž jsou letní pneumatiky skvělé v létě a v mírnějším ročním období a poskytují maximální pocit ze silnice, nevydrží teploty hluboko pod bodem mrazu.

Existuje mnoho příkladů dobrých letních pneumatik, které lze použít po celé léto a v jiných ročních obdobích, pneumatiky jako Nokian Wetproof, které poskytují luxusní výkon pro rychlou jízdu po celý rok. Nabízejí přesnou ovladatelnost a pokročilé technologie, což z nich činí vynikající volbu pro vysoce výkonná auta. Letní pneumatiky eliminují potřebu speciálních letních pneumatik, protože pokrok ve vzorech dezénu a gumových směsích umožňuje větší stabilitu, vynikající ovladatelnost i při vysokých rychlostech v ostrých zatáčkách. V létě také zvládnou lépe než celoroční pneumatiky.

Pneumatiky Nokian Wetproof využívají „leštěné drážky“ k zajištění bezpečnosti zajišťující ochranu proti hydroplaningu na mokrých silnicích jako v letních deštích; vždy je možné hydroplán. Je to hlavní příčina nehod v létě. Leštěné drážky “pomáhají odstraňovat vodu z povrchu mezi vozovkou a pneumatikou, protože zvyšuje rychlost proudění vody a tím zabraňuje aquaplaningu. Pneumatiky se také snaží uchovat v dezénu co nejvíce vody. Rychlost, se kterou jedete, a hloubka dezénu se stávají velmi důležitými při určování jejich schopnosti zabránit aquaplaningu.

Pneumatiky Nokian Wetproof jsou dobrou volbou pro letní řízení s novým designem dezénu s „drážkovými rohy“, které poskytují další podporu pro lepší ovladatelnost v zatáčkách a změnách jízdního pruhu. Pneumatika zůstává vždy vyváženým a logickým kontaktem s vozovkou, což umožňuje luxusní výkon. Jeho speciální směs pryže minimalizuje hluk odvalování, zatímco směs běhounu s dynamickým zlepšením trakce zlepšuje přilnavost za mokra a šetří palivo.

Zkontrolujte hloubku dezénu, abyste se ujistili, že jsou vaše pneumatiky v dobrém stavu, a při výměně ze zimních pneumatik je střídejte mezi ročními obdobími. Otáčení zajišťuje vyvážené opotřebení a zlepšuje stabilitu při jízdě. To bude důležité jak při jízdě za sucha, tak za mokra. Nezapomeňte na zimní pneumatiky, než dorazí sníh před zimou.

Další informace o letních pneumatikách najdete na https://www.nokiantyres.cz/