Vylepšení pro zvýšení bezpečnosti vašich letních pneumatik

pneumatiky

Vylepšení letních pneumatik umožňuje vynikající jízdní výkon i v létě. Kdysi to bylo tak, že jste potřebovali speciální letní pneumatiky, abyste získali vynikající suchou a mokrou trakci na pečení horkých, mírně vlhkých nebo mokrých silnicích. Je to proto, že letní pneumatiky jsou vyrobeny ze směsi běhounu s použitím aditiva pro lepší přilnavost na silnici za mokra i za sucha. Pro optimální výkon v teplém ročním období potřebujete pneumatiky, které budou dobře fungovat na suché i mokré vozovce. Pneumatiky budou muset mít vynikající přilnavost za mokra a být schopné účinně zabránit vzniku aquaplaningu. Mnoho nových vylepšení bylo zaměřeno na snížení rizika pro aquaplaning, protože to je hlavní důvod nehod v letních měsících, kdy máte mokré podmínky.

Mezi nejnovější vylepšení patří způsob, jak zlepšit rychlost proudění vody, směrovací účinky a schopnost pneumatiky zadržovat vodu v běhounu. Některá z těchto nových vylepšení byla použita u letních pneumatik Nokian Powerproof. Nové technologie, jako jsou leštěné drážky, umožňují rychlejší tok vody, protože můžete snížit výskyt turbulencí a udržet tok laminární při vyšší rychlosti. Rovněž provedli

To umožňuje těmto pneumatikám mít vynikající přilnavost, skvělou ovladatelnost, tichý chod a nízký valivý odpor, jinými slovy stejné výhody, jaké vidíte u vyhrazené letní pneumatiky bez nutnosti výměny pneumatik po letní sezóně. Letní pneumatiky byly původně považovány za nejlepší volbu pro ochranu proti hydroplánování s neočekávanými dešťovými přeháňkami v létě; s pokroky v letních pneumatikách. Nokian Powerproof využívá technologii leštěných drážek, díky nimž je dobré v prevenci hydroplánování. Měli byste hledat pneumatiky, které obsahují tato nejnovější vylepšení, aby byly pneumatiky efektivnější v prevenci aquaplaningu a zlepšování jejich bezpečnosti.

Bez ohledu na to, jak skvělé jsou vaše letní pneumatiky, i když se blíží zima, musíte si vyměnit zimní pneumatiky. Zimní pneumatiky vyžadují jinou gumovou směs, která zůstane měkká i při velmi nízkých teplotách. Potřebujete také velmi odlišný běhoun, který obsahuje vylepšení pro manipulaci s ledem, sněhem a rozbředlým sněhem. Ani pneumatiky UHP, jako je Nokian Powerproof, nebudou mít šanci, když čelí zimním podmínkám. Budete muset přejít na Nokian Snowproof P, což je nejnovější přírůstek zimních pneumatik, které zvládnou i vysoké rychlosti pro vysoce výkonná vozidla.

Důležité není jen mít vynikající pneumatiky. Musíte se také ujistit, že máte správné pneumatiky ve správný čas. Proto je důležité, abyste před přijetím sněhu přešli na zimní pneumatiky. Kromě toho musíte také zajistit dobrý stav pneumatik. Musíte měřit hloubku dezénu i tlak v pneumatikách, abyste se ujistili, že jsou oba na uspokojivé úrovni.

Další informace o nových vylepšeních pneumatik najdete na https://www.nokiantyres.cz/