Kesäisin on taipumus olla parhaat ajo-olosuhteet

Kesät tarjoavat kuljettajille parhaimpia ajo-olosuhteita, joten silloin tulisi olla nautinnollista ajaa. On tärkeää, että olet aina turvassa ajaessasi, mutta kun tämä näkökohta on otettu huomioon, sen pitäisi olla nautinnollinen kokemus kruisailla moottoriteillä tai mutkaisilla teillä. Tätä varten tarvitset hyvän auton yhdistettynä hyvään kesärenkaiden sarjaan. Auto antaa sinulle ajo-ominaisuuden suorituskyvyn ja ajokyvyn suhteen, kun taas renkaat varmistavat, että auto pystyy antamaan tuon suorituskyvyn tarttumalla tielle yhtään luistamatta sillon kun otat teräviä käännöksiä ja että saat auton pysähtymään nopeasti, jotta voit pysyä turvassa.

Jos päädyt korkean suorituskyvyn autoon, sovittamatta sitä sopiviin korkean suorituskyvyn renkaisiin, et voi ajaa niin nopeasti kuin haluat, koska saatat ylittää renkaan nopeusluokituksen. Et voi myöskään saada autoa toimimaan teillä täydellä potentiaalilla, kuten suunnittelijoiden rakentaman auton oli tarkoitettu. Älä yritä säästää rahaa investoimatta renkaiden kovasti tarpeelliseen laatuun. Renkaita tarvitaan autosi toimimiseen jotta saat autoosi sijoittamasi rahat hyödynnettyä kokonaan. Renkaat tarjoavat suuren osan auton turvallisuudesta, joten huono valinta tai omien renkaiden vaihtamatta jättäminen ajoissa, koska ne kuluvat, vaarantavat oman turvallisuutesi.

Renkaiden säännöllisen tarkistamisen tulisi olla osa yleistä auton kunnon ja turvallisuuden ylläpitoa. Rengaspaine on tarkistettava vähintään kuukausittain. Jos renkaissa on liian matala paine, kasvatat vierintävastusta. Lisääntynyt vierintävastus lisää polttoaineenkulutusta ja lisää hiilidioksidipäästöjä, mikä tekee autostasi vähemmän ympäristöystävällisen. Suurempi vierintävastus aiheuttaa myös lämmön kertymistä ja lisää renkaan kulumista. Tämä johtaa renkaiden oston lisääntymiseen. Korkea rengaspaine johtaa myös huonompaan suorituskykyyn, koska kosketuspinta-ala on pienempi ja keskipinta kuluu nopeammin kuin sivut.

Rengaspaineen tarkistuksen tärkeyden lisäksi sinun on myös tarkistettava kulutuspinnan syvyys, sekä sen varmistamiseksi, että kulutuspinnan kuluminen on tasaista renkaiden välillä. Renkaiden erojen tasoittamiseksi sinun on kierrettävä renkaita. Jos renkaan kuluminen on epätasaista; sinun tulee täytyy käydä rengas huoltamolla. Tämän tyyppisellä renkaiden kunnon ylläpidolla varmistat, että renkaasi ovat hyvässä kunnossa. Kyse ei ole vain korkealaatuisten renkaiden ostamisesta, on myös tärkeää, kuinka ylläpidät niitä ja pidät ne hyvässä kunnossa. Talven lähestyessä on aika vaihtaa talvirenkaisiin suorituskyvyn ja turvallisuuden ylläpitämiseksi.

Lisätietoja hyvälaatuisten kesärenkaiden merkityksestä nautinnollisen kesäajon saavuttamiseksi on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi