støtdempere

En bil trenger kontinuerlig service, hvilken service bilen din trenger for øyeblikket kan være vanskelig å evaluere. Derfor er en tilstandsrapport veldig verdifull, ettersom verkstedet kan gå gjennom bilen og undersøke hva som må betjenes på bilen din. De går gjennom bilens viktige funksjoner for å fortelle deg hva som må løses, eller om bilen din er i god stand. Dette skal ikke forveksles med din vanlige biltjeneste som tilbys av bilprodusenten.

Du bør alltid følge servicehåndboken som følger med bilen, der bilprodusenten har detaljert hvor ofte de anbefaler at du servicerer bilen basert på kilometer du har kjørt. Dette er ikke den eneste bilservice du trenger, selv om det i løpet av det første året eller to kan være nok. Men jo eldre bilen blir, jo oftere begynner ting å skje, og du trenger mer service og oftere. Du bør alltid utføre service på bilen når du føler at noe kan være galt med bilen.

Du kan ofte føle at det ikke oppfører seg slik du er vant til, eller at det gir en merkelig lyd. Når du tror det kan være noe galt, bør du kjøre til bilverkstedet og be dem sjekke bilen for deg. Du kan alltid la dem gjøre en kondisjonstest på bilen, slik at de kan sjekke bilens hoveddeler for å se om det er noe som må fikses. De vil sjekke støtdempere og bremser, slik at du vet at du kan stoppe effektivt og at støtdempere fungerer ok slik at du kan få dem byttet ut hvis de ikke er det. De vil også sjekke dekkene for å sikre at de har tilstrekkelig mønsterdybde og at de ikke blir skadet. De vil også sørge for at hjuljusteringen er riktig og at trykket i dekkene er ok. Hvis bremsene ikke er i orden, trenger du bremseservice, og hvis dekkene ikke er i orden, trenger du dekkservice.

De sjekker også lysene og alle nødvendige væsker i bilen som oljer, kjølevæsker og bremsevæsker. Du kan trenge et oljeskift. Hvis det er noe som må løses, kan de noen ganger fikse det med en gang, og hvis ikke, kan du gjøre en avtale for å fikse det på et senere tidspunkt. Det som er bra er at du vet at bilen er fri for problemer som kunne ha vokst til større og dyrere problemer hvis de hadde blitt oppdaget på et senere tidspunkt. Batteritjeneste er også viktig før vinteren, slik at du vet at batteriet er i god stand og kan hjelpe deg med å starte bilen selv ved lave temperaturer.

Så bilservice bør gjøres for å unngå problemer i fremtiden, ved å bruke tilstandsrapport i tillegg til den planlagte tjenesten i henhold til servicehåndboken, kan du vite om du trenger å planlegge ekstra service. Unnlatelse av å utføre service fører nesten alltid til høye ekstrakostnader og lavere kjøresikkerhet. En ulykke eller motorfeil er alltid dyrere enn servicemengden bilen trenger for å unngå det.

For mer informasjon om bilservice, besøk: https://vianor.no/