Kuinka usein autosi on huollettava

jarruhuoltoa

Auto tarvitsee jatkuvaa huoltoa. Voi olla vaikea arvioida mitä palvelua autosi tällä hetkellä tarvitsee, joten kuntotarkastus on erittäin kätevä koska korjaamo voi käydä läpi auton ja tutkia mitä autossasi on huollettava. He käyvät läpi auton tärkeät osat ja ilmoittavat sinulle, mikä on korjattava, tai jos autosi on hyvässä kunnossa. Tätä ei pidä sekoittaa autonvalmistajan tarjoamaan säännölliseen autohuoltoon.

Noudata aina auton mukana toimitettua huolto-ohjekirjaa, jossa autonvalmistaja on kertonut kuinka usein he suosittelevat huoltamista ajamiesi kilometrien perusteella. Tämä ei ole ainoa tarvitsemasi autohuolto, vaikka se voi riittää ensimmäisen tai kahden vuoden aikana. Mutta mitä vanhemmaksi auto tulee, sitä useammin tapahtuu jotain ja tarvitset enemmän huoltoa ja useammin. Huollata auto aina, kun tunnet, että autossa saattaa olla jotain vikaa.

Voit usein tuntea, että auto ei käyttäydy kuten olet tottunut tai että se pitää outoa ääntä. Kun luulet, että jotain voi olla vialla, sinun tulee ajaa autokorjaamoon ja pyytää heitä tarkistamaan auto puolestasi. Voit aina pyytää heitä tekemään kuntotarkastuksen autolle, jotta he voivat tarkistaa auton pääosat nähdäksesi, onko jotain korjattavaa. Silloin tarkistetaan iskunvaimentimet ja jarrut, että tiedät, että voit jarruttaa tehokkaasti ja että iskunvaimentimet toimivat kunnolla, jotta voit vaihtaa ne tarvittaessa. Tarkastuksessa myös tutkitaan renkaat, jotta nähdään että renkaiden urasyvyys on riittävä ja etteivät ne ole vahingoittuneet. He myös varmistavat, että pyörän suuntaus on oikea ja että renkaiden paine on kunnossa. Jos jarrut eivät ole kunnossa, tarvitset jarruhuoltoa ja jos renkaat eivät ole kunnossa, tarvitset rengashuoltoa.

Korjaamolla tarkistetaan myös auton valot ja kaikki tarvittavat nesteet, kuten öljyt, jäähdytysnesteet ja jarrunesteet. Saatat tarvita öljynvaihtoa. Jos jokin on korjattava, he voivat joskus korjata sen välittömästi, ja jos ei, voit sopia tapaamisen korjaukseen myöhemmin. Hyvä asia on, että tiedät, että autossa ei ole ongelmia, jotka olisivat voineet kasvaa suuremmiksi ja kalliimmiksi ongelmiksi, jos ne olisi löydetty myöhemmin. Akkupalvelu on tärkeää myös ennen talvea, jotta tiedät, että akku on hyvässä kunnossa ja saat auton käynnistettyä myös alhaisissa lämpötiloissa.

Joten autohuolto tulisi tehdä välttääksesi ongelmia tulevaisuudessa.  Kun kuntotarkastus suoritetaan huoltokäsikirjan mukaisen aikataulutetun huollon lisäksi, saat tietää pitääkö varata lisäpalvelua. Huollon laiminlyönti johtaa melkein aina korkeisiin lisäkustannuksiin ja heikompaan ajoturvallisuuteen. Onnettomuus tai moottorivika on aina kalliimpaa kuin huolto, jota auto tarvitsee välttääkseen sen.

Lisätietoja autopalvelusta on osoitteessa https://vianor.fi/