Výhody a nevýhody štítku EU pro pneumatiky

zimní pneumatiky

Štítek pneumatiky EU je na každé pneumatice, která se prodává v rámci EU. Udává hodnoty spotřeby paliva na základě valivého odporu pneumatik, což způsobuje, že auto spotřebuje více paliva. Můžete také vidět přilnavost za mokra na základě brzdné dráhy a poté hluku pneumatik. Protože jsou testovány za teplých teplot, jsou více reprezentativní pro letní pneumatiky než pro zimní pneumatiky. Zimní pneumatiky by měly být testovány při minus stupních, takže přilnavost na sněhu nebo ledu by zde byla relevantnější.

Štítek pneumatiky EU je navzdory svým omezením skvělý a přidává velkou hodnotu jako další informace při výběru pneumatik. Musíte si však uvědomit, že to má svá omezení. Je určen k přidání informací, ale ne k poskytnutí důležitých informací o rozhodování. Pokud potřebujete dobrou sadu letních pneumatik, začnete se dívat na to, jak dobře si vedou na mokré a suché vozovce. Možná budete muset také zkontrolovat, zda jsou vhodné pro elektrické vozidlo nebo hybrid. Jakmile se dohodnete na několika klíčových kritériích pro pneumatiky, informace o štítcích pneumatik EU přidají hodnotu konečnému procesu výběru.

U zimních pneumatik je velmi důležité, abyste vybrali pneumatiky, které jsou optimální pro to, k čemu je potřebujete. Musíte začít tím, že se chystáte koupit pneumatiky s hroty nebo pneumatiky s hroty, které mohou být ovlivněny místní legislativou. Motoristické časopisy s tím spíše pomáhají, protože u jejich testů pneumatik můžete zjistit, která pneumatika v testech vítězí. Mají tendenci testovat mnoho různých populárních pneumatik a mívají různé kategorie.

Máte také celoroční pneumatiky, které mohou fungovat jak v letních, tak v zimních podmínkách. Štítek pneumatiky EU funguje docela dobře na celoroční pneumatiky, protože mají zvládnout celé teplotní spektrum. A přilnavost za mokra bude důležitá, když je budete používat v létě. Testy pneumatik by měly naznačovat, jak dobře si povedou v zimních podmínkách na ledu a sněhu.

Ať už hledáte jakoukoli pneumatiku, měli byste se vždy pokusit zajistit, abyste si koupili prvotřídní pneumatiky vysoké kvality. Prémiové pneumatiky mají tu výhodu, že budou mít nižší valivý odpor, což je na štítku pneumatik EU vidět jako nižší spotřebu paliva. Výhodou nízkého valivého odporu je také to, že mají nižší opotřebení, takže ve skutečnosti vydrží déle. Oba tyto faktory činí cenový rozdíl ospravedlnitelným oproti levnějším pneumatikám, které jsou k dispozici.

Pneumatiky vydrží déle, pokud udržíte tlak vzduchu na správné úrovni. Mezi výměnou pneumatik musíte také střídat pneumatiky, a pokud používáte celoroční pneumatiky, musíte zajistit jejich střídání alespoň dvakrát ročně a pokud je to možné, máte-li hybridní vozidlo na elektrický pohon, možná i častěji.

Další informace o tom, jak nejlépe používat štítek pneumatiky EU, najdete na: https://www.nokiantyres.cz/