Hur man väljer däck som förbättrar vinterprestanda för din SUV

SUV sommardäck

Däcktillverkare har ett brett utbud av däck som passar en mängd olika fordon. Du har allt från vanliga personbilar, el- och hybrider, stadsjeepar, skåpbilar och lastbilar. Idag ser du i vissa länder nästan fler stadsjeepar än personbilar. En del av denna tillväxt har drivits av ett bättre säkerhetsrekord för stadsjeeparna. De flesta äger inte en SUV för fyrhjulsdrift utan snarare för extra utrymme och i vissa fall till och med bara för att de gillar stilen. Det har dock gjorts forskningsstudier som har visat att stadsjeepar är mycket säkrare än sedans. Faktum är att en SUV-förare eller passagerare är minst 50 procent mer benägna att överleva en bilkrasch utan att drabbas av allvarliga skador än en person som kör i en sedan.

För att optimera din SUVs prestanda är det viktigt att ha premiumdäck av god kvalitet. Du måste se till att du matchar den nödvändiga dimensionen på de däck som behövs. Dessa SUV sommardäck är större och är gjorda för att stödja de tyngre SUV-erna samtidigt som de bibehåller utmärkt hantering och stabilitet. SUV-däck erbjuder ofta ”Aramid sidoväggsteknologi” som möjliggör ökat skydd mot stötar och snitt, bestående av starka aramidfibrer, samma som används inom flygindustrin, vilket gör däcken praktiskt taget punkteringssäkra.

Om du bor i ett område med svårt vinterväder kan du överväga SUV vinterdäck. De erbjuder det bästa greppet under vinterförhållanden, både för dubbade och dubbfria alternativ. Dubbade däck är inte tillåtna i alla europeiska länder, trots att de har det bästa greppet på något däck. Dubbfria däck är mer flexibla i den meningen eftersom det inte finns några begränsningar för var eller när de kan användas. De är dock optimerade för vinterförhållanden och bör endast användas under vintersäsongen och ersättas med sommardäck när säsongen är över.

Du har också möjlighet att använda allvädersdäck om du bor i ett område där vintrarna är mindre svåra eller täta. Stadsjeep allvädersdäck som är ett robust men ändå högpresterande däck som kan hantera alla väderförhållanden under hela året med fördelen med symbolen “tre toppsnöflingor” som garanterar användning på vintervägar. De tyngre stadsjeeparna behöver bra däck för att möjliggöra bra grepp och grepp, särskilt när de står inför snö eller is. Det möjliggör bra hantering och grepp oavsett vägförhållanden så att du kan njuta av säker och bekväm hantering oavsett vad prognosen ger. Detta möjliggör en trevlig åktur på asfalt eller snöpackade vägar. Dessa däck kombinerar säkerhet och prestanda för snabb körning under hela året.

Oavsett om du väljer vinterdäck för SUV-vinterdäck eller dedikerade vinterdäck för SUV, dubbade eller dubbfria, för vintern är det viktigt att du väljer ett högpresterande däck om du vill få ut mesta möjliga av din SUV. Om du väljer vinterdäck, se till att du har monterat dem innan vintern kommer och byt sedan till sommardäck efter att det har passerat. Om du använder allvädersdäck, se till att du roterar däcken när du märker en skillnad i slitage mellan fram- och bakdäck på mer än 2-3 mm.

För mer information om SUV-däck, besök www.nokiantyres.se