Způsoby, jak zlepšit letní jízdu

celoročními pneumatikami

Existuje několik způsobů, jak zlepšit řízení v létě. Musíte se ujistit, že auto je v dobrém stavu, a pak se musíte ujistit, že i vaše pneumatiky jsou bezpečné pro jízdu. Vozidlo bude muset mít dobře fungující tlumiče a také brzdy musí být zkontrolovány servisním střediskem, aby se zjistilo, zda fungují dobře. S fungujícími brzdami a tlumiči bude váš pohon plynulý. Pak se musíte ujistit, že pneumatiky jsou také v dobrém stavu.

Pneumatiky budou muset být bez poškození, protože není bezpečné jezdit s pneumatikami, které by se mohly poškodit a mohly by prasknout během jízdy. Pneumatiky by také měly mít hloubku dezénu větší než 4 mm, aby mohly zajistit dostatečnou přilnavost, brzdnou dráhu, přilnavost za mokra a schopnost zabránit aquaplaningu. To vše jsou důležité vlastnosti pro jízdní výkon a bezpečnost. To znamená, že jakmile klesnete pod 4 mm, budete muset vyměnit všechny čtyři pneumatiky za novou sadu. Chcete toho dosáhnout tak, aby byly vyměněny všechny čtyři pneumatiky současně. Otáčením pneumatik vyrovnáte rozdíly v opotřebení, které mohou vzniknout v důsledku rozdílného opotřebení předních a zadních párů pneumatik.

Pneumatiky budou mít velký vliv na výkon vašeho vozu a umožní vozidlu podávat zamýšlený výkon bez smyku a ztráty kontroly. Proto musíte mít prémiové pneumatiky. Pneumatiky je třeba naplnit tak, aby měly správný tlak v pneumatikách. To je nutné, aby bylo možné dodat zamýšlený výkon. Prémiové pneumatiky také obvykle vydrží déle, takže nemusíte stále kupovat novou sadu.

Musíte také mít správné pneumatiky pro letní sezónu, což jsou ve většině případů letní pneumatiky. Letní pneumatiky vám poskytnou nejlepší výkon v létě a skvěle zabraňují aquaplaningu, když máte velmi mokré silnice nebo silný déšť. Budou mít také dobrou přilnavost za mokra, což je referenční údaj na štítku pneumatiky EU. V létě můžete také jezdit s celoročními pneumatikami, protože v sezóně možná používáte pouze jednu sadu pneumatik.

Pro většinu z nás ostatních máme tendenci přezout na zimní pneumatiky, jakmile skončí zimní sezóna, a poté, co se blíží letní sezóna, se opět přezout na letní pneumatiky. Načasování změn je naprosto důležité, protože nechcete skončit s letními pneumatikami na autě a už máte na silnicích sníh. Poté také chcete přezout zpět na letní pneumatiky, jakmile sníh zmizí a začne jaro, a opět můžete udělat výše uvedené kroky, abyste znovu zlepšili letní jízdu.

Další informace o různých pneumatikách pro letní jízdu najdete na: https://www.nokiantyres.cz/