Vierintävastus on tärkeä, kun ostat uusia renkaita

kesärenkaat

Kun ostat uusia renkaita, ostatpa sitten kesä- tai talvirenkaita, sinulla on apua EU: n rengasmerkinnästä, joka otettiin käyttöön renkaiden valintaprosessin yksinkertaistamiseksi. Renkaisiin on tehty samanlaiset merkinnät kuin muihin kulutustavaroihin, kuten jääkaappeihin, pesukoneisiin sekä muihin koneisiin ja tuotteisiin, jotka voivat vaikuttaa energiankulutukseen. Ajatuksena on, että eri tuotteiden välillä on oltava helppo vertailla joitain yleisesti tärkeitä ominaisuuksia. Renkaiden osalta nämä ovat vierintävastus, märkäpito ja melutaso. Renkaita ostettaessa nämä asiat eivät välttämättä ole sinulle tärkeimpiä.

Vierintävastus on tärkeä riippumatta siitä, minkä renkaan ostat. Pieni vierintävastus tarkoittaa, että tarvitset vähemmän voimaa ajaaksesi autoa eteenpäin ja että tehonmenetys vähenee ajon aikana. Pieni vierintävastus johtaa pienempään polttoaineenkulutukseen verrattuna renkaaseen, jolla on suuri vierintävastus. Kun renkaalla on suuri vierintävastus, ne kerryttävät enemmän lämpöä ja renkaan kuluminen kasvaa. Näin sinulla on kaksi asiaa jotka maksavat sinulle ajon aikana, sinun on käytettävä enemmän polttoainetta ja sinun on vaihdettava renkaita usein. Ympäristövaikutukset ovat myös negatiiviset, koska hiilidioksidipäästöt ovat korkeammat vierintävastuksen takia ja jätteen määrä kasvaa, koska sinun on ostettava enemmän renkaita. Sähköautoille ja hybridille on tärkeää, että ostat renkaat, joilla on alhainen vierintävastus, koska niiden kuluminen on yleensä suurempi. Sinun tulisi aina tarkistaa, suositellaanko renkaita näille ajoneuvoille ennen renkaiden ostamista.

Halvat renkaat on yleensä suurempi vierintävastus, joten huomaat nopeasti, miksi ei kannata ostaa halpoja renkaita, koska käyttökustannukset ovat paljon korkeammat,  kun ostat halvat renkaat. Turvallisuusnäkökulmasta katsottuna huomataan, että halvoilla renkailla on yleensä huonompi märkäpito ja korkeampi melutaso, mikä tarkoittaa, että ne eivät ole myöskään hyvä vaihtoehto tästä näkökulmasta.

Jos ostat kesärenkaat, märkäpito on tärkeä, mutta ei niin tärkeä, jos ostat talvirenkaita. Talvirenkaille ei ole hyvää mittaria, joten on löydettävä lisätietoja siitä, mitkä renkaat ovat hyviä lumella ja mitkä jäällä. Olet ehkä jo päättänyt, että haluat nastarenkaat tai nastattomat renkaat. Nämä kriteerit ovat siis ensisijaisia, ennen kuin tarkastelet vierintävastusta ja muita kriteerejä, jotka voivat olla ratkaisevia valinnassasi.

Kun olet ostanut renkaat, on tärkeää, että huollat ​​niitä kunnolla. Sinun on varmistettava, että niissä on oikea paine, koska matala rengaspaine todella lisää vierintävastusta ja kuten nyt tiedät, sinun on vältettävä tätä. On tärkeää täyttää renkaat oikein ja ne on tarkistettava säännöllisesti pysähtyessä huoltoasemalla tankkaamaan. Tarkista myös urasyvyys, jotta tiedät milloin sinun on vaihdettava uusiin renkaisiin, koska nykyiset renkaat ovat kuluneet.

Lisätietoja renkaista, joiden vierintävastus on pieni, käy osoitteessa https://vianor.fi/