Velg vinterdekk som forbedrer sikkerheten

vinterdekk

Dekkene du har på bilen din må sørge for riktig sikkerhet når du kjører og sørge for optimal ytelse på bilen din. Feil valg av dekk kan føre til dårlig kjøreopplevelse og til og med farlig hvis du har usikre dekk. Du må sørge for at både sommerdekk og vinterdekk er av god kvalitet. Du må skifte dekk når mønsterdybden har nådd 4 mm, da dekkene mister mange av de viktigste sikkerhetsegenskapene når terskelen er nådd.

Vinterdekk er tilgjengelig både som piggdekk og piggfrie dekk. De er begge gode for alle vinterforholdene som inkluderer kalde temperaturer, samt snø, is og slaps. Vinterdekk er faktisk bedre enn sommerdekk ved temperaturer under null, så du trenger ikke å vente på at det kommer snø eller is før du bytter dekk. Bytt i stedet dekk så snart temperaturen nærmer seg null som gjennomsnittstemperaturen. Dette gir bedre sikkerhet for vinterdekkene ved lave temperaturer, og du vil da være klar for snø og is når den kommer. Det er veldig farlig å kjøre med sommerdekk når vinterværet kommer, så du må være forberedt og allerede ha vinterdekk montert når den første snøen kommer.

Valg av dekk vil avhenge av hvor du bor og kjører. Hvis du bor i områder som har mange isete veier, er det best å bruke piggdekk da metallpinnene gir bedre grep på is og pakket snø. Hvis du bor i områder der du har flere snødekte veier, er begge dekkalternativene gode. Men hvis du pleier å kjøre mye til andre deler eller Europa i vintersesongen, hvor piggdekk ikke er tillatt, er det bedre å velge ikke-piggdekk, ettersom de er tillatt i alle land.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: www.nokiantyres.no