Varför välja Nokian Hakkapeliitta R3 för den kommande vintersäsongen

Nokian Hakkapeliitta R3

När vintern närmar sig och det kan finnas behov av en ny uppsättning vinterdäck till din bil är Nokian Hakkapeliitta R3 ett utmärkt alternativ även för elbilar och hybrider. Det här är dubbfria däck som klarar sig bra under de utmanande förhållandena i Norden. Att veta detta gör det till ett bra vinterdäck för alla hårda vinterförhållanden. Dessa däck som ska kombineras med en uppsättning sommardäck och bör bytas mellan årstiderna så att du alltid har vinterdäck när du har vinterförhållanden och när det inte finns någon risk längre för snö eller is, byter du till sommardäck.

Dessa däck bör vara på fordonet så snart temperaturen sjunker under noll grader, eftersom det är då vinterdäck fungerar bättre än sommardäck. De måste monteras på fordonet innan snön kommer, så att du kan köra säkert under hela vintersäsongen. Även om de inte använder metallpinnar som dubbdäck, kommer de fortfarande att ge bra grepp på vinterytorna. Det är ett helt annat däck än sommardäck, eftersom det kommer att ha en helt annan gummiblandning än sommardäck, ett som kommer att förbli mjukt även vid låga temperaturer. Slitbanemönstret är också väldigt annorlunda så att de kan hantera snö, slaps och is.

Nokian Hakkapeliitta R3 eller Nokian Hakkapeliitta R3 SUV-däck ger utmärkt grepp och prestanda för din bil även under vintern, så att du fortfarande kan ha den överlägsna prestandan i kombination med utmärkt styrning på snöiga vägar, där du vill ha exakt hantering. När du tittar på slitbanemönstret kan du se att detta däck har utformats unikt för optimal prestanda. Varje slitbana och slits har en karakteristisk form för att ge optimal prestanda. Det har lagt till biobaserade “cryo crystal 3” grepppartiklar för att fungera som gripande material för att ge dig mycket bra grepp på is. Detta gör också att däcket är mycket slitstarkt så att du kan köra med dessa däck mycket långa sträckor. De är också kända för att ha lågt rullmotstånd, så att de också har låg bränsleförbrukning. Det är det som gör dem till ett bra alternativ för elbilar, eftersom du kan komma längre med varje laddning och däcken kommer att hålla trots det högre slitaget på dessa fordon på grund av högre vikt och högre vridmoment från elmotorer.

Låg bränsleförbrukning i kombination med lågt slitage kommer att göra detta till ett mycket billigt däck per kilometer. Detta bör tas med i beräkningen när du köper däcken, eftersom att köpa ett billigt däck både kommer att påverka säkerheten och den totala däckkostnaden om du sprider det under hela dess livstid. Kombinera sedan det med de extra bränslekostnaderna i samband med ett högre rullmotstånd som leder till högre bränslekostnader.

För mer information om Hakkapeliitta R3, besök: nokiantyres.se