Var förberedd för det kommande vintervädret

däckbyte

När vintern snabbt närmar sig måste du se till bilen är förberedd för vintern. Det inkluderar att bilens batteri har fått batteriservice, att spolarvätskan är avsedd för minusgrader och att du har bytt däck till vinterdäck. Om du väntar för länge kanske du redan är i en olycka. Så att byta dem tillräckligt tidigt innan vintervädret kommer är av avgörande betydelse. Vinterdäck är faktiskt bättre än sommardäck även innan snön kommer. De är bättre vid lägre temperaturer eftersom sommardäcken blir hårda vid låga temperaturer. Ett hårt däck kan inte ge samma grepp och dragkraft som ett mjukt däck. Det är därför vinterdäcken använder en gummiblandning som bibehåller rätt mjukhet även vid mycket låga vintertemperaturer.

Detta innebär att så snart du ser att temperaturen sjunker mot noll, så är det dags att göra bytet. Du behöver inte försöka få timingen perfekt med den första snön som kommer, då det är lättare att förutse temperaturen. Däckbyte är mycket snabbt och problemfritt, åtminstone om du låter en däckverkstad göra ditt däckbyte åt dig. Om de också har dina vinterdäck lagrade i deras däckhotell. I detta fallet så kan du boka en tid online, då tar det inte längre än en kvart att få bytet gjort. Det är inte mycket tid att spendera för att säkerställa att du kan köra säkert under de kritiska vintermånaderna.

Genom att låta experter göra däckbytet åt dig ser du till att däcken som de monterar på din bil är av god kvalitet med tillräckligt kvarvarande mönsterdjup. De kommer också att byta däckventiler så att du bättre kan hålla däcken under tryck under säsongen och de balanserar också däcken för att se till att de inte utövar några sidokrafter, vilket kan ställa till problem för bilens prestanda eller komfort. De ser också till att alla bultar är ordentligt fästa så att dina däck inte faller av, de erbjuder också att efterdra dem åt dig efter 50km. Du vet också att du kommer att köra därifrån med rätt däcktryck i alla dina däck. Däcken som tas av kommer att markeras för rotation, tvättas och lagras. Det är allt väldigt enkelt. Rotation är viktigt och de ser till att det utförs baserat på däckens tidigare placering. Det är därför som det är viktigt att de märker däcken när de tar av dem.

Eftersom det är så enkelt att snabbt och enkelt byta däck, finns det ingen anledning att vänta allt för länge innan du gör det. Din säkerhet beror på det, så få det gjort i god tid innan vintern kommer. Det är som sagt väldigt farligt att köra med däck som inte är godkända för vintern. Du måsta ha vinterdäck av hög kvalitet som har placerats sig bra i motortidningars däcktester, så att du vet att du har däck som kan erbjuda högsta säkerhet när du kör på vintern. Valet av dubbdäck eller dubbfria däck ser till att du får de bästa däcken till din bil och för de förhållanden som råder på din ort.

För mer information om att byta däck infor vintern, besök: https://vianor.se/