Vær forberedt på det kommende vinterværet

dekkskift

Når vinteren snart nærmer seg, må du sørge for at bilen din er klar for vinteren. Dette inkluderer at bilens batteri har mottatt batteriservice, at vaskemiddelet er beregnet på temperaturer under null og at du har byttet dekk til vinterdekk. Hvis du venter for lenge, kan du allerede være i en ulykke. Så å bytte dem tidlig nok før vinterværet kommer er avgjørende. Vinterdekk er faktisk bedre enn sommerdekk allerede før snøen kommer. De er bedre ved lavere temperaturer fordi sommerdekk blir harde ved lave temperaturer. Et hardt dekk kan ikke gi samme grep og trekkraft som et mykt dekk. Dette er grunnen til at vinterdekk bruker en gummiblanding som holder riktig mykhet selv ved svært lave vintertemperaturer.

Dette betyr at så snart du ser temperaturen synke til null, er det på tide å gjøre endringen. Du trenger ikke prøve å få timingen perfekt med den første snøen som kommer, da det er lettere å forutsi temperaturen. Dekkbytte er veldig raskt og problemfritt, i det minste hvis du lar et dekkverksted gjøre dekkskift for deg. Hvis de også har vinterdekkene dine lagret på dekkhotellet sitt. I dette tilfellet kan du bestille en avtale på nettet, da tar det ikke lenger enn et kvartal å få endringen gjort. Det er ikke mye tid å bruke for å sikre at du kan kjøre trygt i de kritiske vintermånedene.

Ved å få eksperter til å bytte dekk for deg, sørger du for at dekkene de monterer på bilen din er av god kvalitet med tilstrekkelig gjenværende mønsterdybde. De vil også bytte dekkventiler slik at du bedre kan holde dekkene under trykk i løpet av sesongen, og de balanserer også dekkene for å sikre at de ikke utøver sidekrefter, noe som kan utgjøre problemer for bilens ytelse eller komfort. De sørger også for at alle bolter er festet ordentlig slik at dekkene ikke faller av, de tilbyr også å stramme dem igjen etter 50 km. Du vet også at du vil kjøre derfra med riktig dekktrykk i alle dekkene. Dekkene som fjernes blir merket for rotasjon, vasket og lagret. Det hele er veldig enkelt. Rotasjon er viktig, og de sørger for at det gjøres basert på forrige plassering av dekkene. Det er derfor det er viktig at de merker dekkene når de tar dem av.

Fordi det er så enkelt å skifte dekk raskt og enkelt, er det ikke nødvendig å vente for lenge før du gjør det. Din sikkerhet avhenger av det, så få det gjort i god tid før vinteren. Som sagt er det veldig farlig å kjøre med dekk som ikke er godkjent for vinteren. Du må ha vinterdekk av høy kvalitet som har blitt plassert godt i dekktester for motormagasiner, så du vet at du har dekk som kan tilby høyest sikkerhet når du kjører om vinteren. Valget av piggdekk eller piggfrie dekk sørger for at du får de beste dekkene til bilen din og for forholdene i ditt område.

For mer informasjon om dekkbytte før vinteren, besøk: https://vianor.no/