Ujistěte se, že na své auto nazujete prémiové zimní pneumatiky

zimní pneumatiky

Většina lidí udělá téměř cokoliv, aby zajistili, že jejich rodina bude vždy v bezpečí. Když jezdíte v zimním období, nejlepší způsob, jak zajistit, aby byli při jízdě v bezpečí, je mít bezpečné auto, namontovat na něj správné zimní pneumatiky a jezdit zodpovědně. Většina lidí přemýšlí o autě, což je hlavní rozhodnutí při výběru modelu auta, který si koupit. Chtějí se ujistit, že je vybaven nejnovějším bezpečnostním vybavením a ověřit, jak dobře si vede v nárazových testech. Výběr pneumatik však neprobíhá tak pečlivě jako výběr vozu. Nezáleží však na tom, jak dobré je vaše auto, pokud máte špatné pneumatiky, protože je docela pravděpodobné, že budete mít nehodu.

Abyste měli jistotu, že vy a vaše rodina budete při jízdě v bezpečí, musíte si vybrat dobrou sadu zimních pneumatik prémiové kvality. U zimních pneumatik si dejte pozor, abyste nesáhli po ničem jiném než kvalitním. Pneumatika dobré kvality mívá také nižší valivý odpor, což povede k nižšímu opotřebení a nižším nákladům na palivo. Mají také nižší opotřebení, takže déle vydrží. Také, protože byly přísněji testovány, mají tendenci překonávat levné pneumatiky, pokud jde o bezpečnost a jízdní vlastnosti. Pokud někdy potřebujete dobré pneumatiky, je to v náročných zimních podmínkách.

Při výběru zimní pneumatiky si můžete vybrat mezi pneumatikami s hroty nebo bez hrotů. Jak naznačuje název, pneumatiky s hroty mají hřeby; tyto hřeby jsou vyrobeny z kovu nebo keramického materiálu a pomáhají vytvářet extra tření mezi pneumatikou a povrchem, protože hřeby se zakousnou do vozovky a ledu. Budete to potřebovat na zledovatělých površích, abyste mohli ovládat své auto a ujistit se, že zkrátíte brzdnou dráhu, abyste mohli efektivně zastavit své auto. Pneumatiky bez hrotů jsou vyráběny bez hrotů a spoléhají na dezén běhounu, který vytváří tření mezi pneumatikou a povrchem, proto se běžně označují jako třecí pneumatiky. Mají také tendenci přidávat do běhounu částice podobné krystalům, což zvyšuje tření a vytváří povrch podobný brusnému papíru. Obě varianty jsou schváleny pro zimní jízdu a udrží vás v bezpečí na silnicích. Při výběru pneumatik jde spíše o to, po jakých silnicích budete převážně jezdit.

Pokud má vaše oblast více zledovatělé silnice, pak je upřednostňováno používání pneumatik s hroty kvůli jejich lepším vlastnostem na ledu. Tato pneumatika vám poskytne nejlepší přilnavost na ledu a těsně udusaném sněhu. Pokud většinou vidíte silnice bez velkého množství ledu, posypané nebo městské silnice, můžete si vybrat sadu pneumatik bez hrotů. Oba jsou schváleny pro zimní jízdu, takže oba budou dobře fungovat na jakémkoli zimním povrchu. Základem je vybrat si kvalitní zimní schválenou pneumatiku a zajistíte, že vy i vaše rodina budete při jízdě na zimních silnicích v bezpečí.

Pro více informací o vysoce kvalitních zimních pneumatikách navštivte: https://www.nokiantyres.cz/