Řízení ve střední Evropě na zimních silnicích a k tomu nejlepší pneumatiky

pneumatiky

Jízda ve střehttps://www.nokiantyres.cz/pneumatiky/osobni-pneumatiky/zimni-pneumatiky/dní Evropě v zimě vyžaduje, abyste měli odpovídající pneumatiky pro daný region. I když právě cestujete přes Německo nebo Polsko do jiné země, nesmíte přejít, pokud máte zimní pneumatiky s hroty. To bude zásadní problém při cestování mezi dvěma zeměmi, které to umožňují, ale musíte se dostat přes Německo nebo Polsko, abyste se do této země dostali. Jízda kolem může vést k velké odchylce. Německo i Polsko zakázaly pneumatiky s hroty, takže v zimě musíte mít zimní pneumatiky bez hřebů. Pokud vás policie zastaví s pneumatikami s hroty, dostanete pokutu a zákaz pokračovat v jízdě, dokud si nevyměníte pneumatiky. To vám způsobí velké zpoždění a prodraží vaši cestu.

Podle většiny právních předpisů platí, že pokud nemáte sníh nebo led, vystačíte si s letními pneumatikami. Bezpečnější je přezutí na pneumatiky, které jsou k tomu určené, a jsou tedy určeny na zimu. Měli byste se proto změnit, jakmile teplota klesne pod nulu, protože zimní pneumatiky překonávají letní pneumatiky. V Německu a Polsku máte dvě možnosti pneumatik. Jednou z možností je přezutí z letních na zimní pneumatiky, jak se blíží chladné počasí, a poté na konci chladné sezóny zpět na letní pneumatiky.

Druhou možností je použít celoroční pneumatiky, které můžete používat jak v létě, tak v zimě. To vám umožní bezpečnou jízdu každý den bez ohledu na počasí. To je ideální pro vaše rodinné auto, kde chcete mít optimální bezpečnost, kdykoli řídíte. Možná je však nebudete chtít dát na sportovní auto, nebo pokud ano, pravděpodobně je budete chtít během léta vyměnit za ultravysoké letní pneumatiky. Díky tomu můžete ze svého sportovního vozu vytěžit maximum, co se týče výkonu. Pokud v zimě neřídíte své sportovní auto nebo vám nevadí, když za špatného počasí nejezdíte, můžete si nechat letní pneumatiky.

Pokud žijete v lokalitě se spoustou sněhu a dlouhou zimní sezónou, je vhodné střídat letní a zimní pneumatiky v závislosti na ročním období, aby byl zajištěn nejlepší výkon v zimním a letním období. Pneumatiky jsou pro bezpečnost jízdy tak důležité, že je vždy nejlepší mít na autě namontovanou optimální variantu pneumatiky.

S pneumatikami s hroty musíte prvních 500 km nejprve jet opatrně, aby se čepy mohly nastavit. Poté byste měli zkontrolovat pneumatiky a ujistit se, že v hustotě kolíků mezi pneumatikami není rozdíl více než 25%. Pokud si nejste jisti, navštivte odborníka na pneumatiky a máte pocit, že nemáte dostatečnou přilnavost, jakou byste u pneumatik s hroty očekávali.

Další informace o zimních pneumatikách pro Polsko a Německo naleznete na: https://www.nokiantyres.cz/