Renkaat vaihdetaan talvirenkaisiin syksyn aikana

rengashotelliinsa

Koska syyskuukaudet ovat syyskuu, lokakuu ja marraskuu, renkaat on vaihdettava ennen syksyn päättymistä. On vaikea tietää, milloin ensimmäinen lumi tulee ja milloin suunnitella renkaanvaihtoa, mutta on päivämääriä, jolloin talvirenkaat on asennettava. Ruotsissa sinulla on oltava talvirenkaat 1. joulukuuta alkaen, joten sinun on vaihdettava ennen sitä. Tai jos et vaihda ennen joulukuun ensimmäistä, et voi ajaa rengasliikkeeseen saadaksesi sen tehtyä.

Renkaanvaihdon ajankohta riippuu vähän talvirenkaiden tyypistä, nastattomat renkaat voidaan asentaa aikaisemmin kuin nastarenkaat, Ruotsissa nastarenkaita voidaan käyttää 1.10. alkaen. Nastattomia renkaita voidaan käyttää milloin tahansa, ja niitä tulisi käyttää heti, kun lämpötila alkaa lähestyä nollaa. Talvirenkaat ovat paremmat kuin kesärenkaat, kun niitä käytetään alle nollan, joten sinun tulisi vaihtaa niihin jo lämpötilan laskiessa eikä odottaa ensimmäisen lumen tuloa.

Kun kyseessä on nastarenkaat, voit käyttää niitä 1. lokakuuta alkaen ja sinulla on oltava ne autossa 1. joulukuuta, joten sinulla on kaksi kuukautta aikaa asentaa ne autoon siitä hetkestä lähtien, kun se on sallittua, kunnes ne on oltava. Tämä tarkoittaa sitä, että voit jo varata ajan, joka sopii hyvin kalenteriisi, joka on riittävän aikainen, mutta jonka avulla voit tehdä sen ennen ensimmäistä lunta ja ennen kuin kaaos alkaa ihmisillä, joilla on stressiä renkaiden vaihdosta, kun ei ole monta päivää jäljellä ennen kuin ne on vaihdettava.

On aina parasta palkata rengasliike vaihtamaan renkaat autoosi ja varastoimaan renkaat sinulle. Se voi tuntua ylelliseltä monille, mutta on myös turvallisuuskysymys. On hyvä jättää renkaiden hoito asiantuntijoille. Kun he vaihtavat renkaat, he tarkastavat irrotetut kesärenkaat vaurioiden varalta, merkitsevät ne, ne pestään ja sitten he varastoivat renkaat rengashotelliinsa, kunnes tarvitset niitä ensi vuonna. Jos heillä on talvirenkaasi, ne otetaan esiin niin, että ne voidaan vaihtaa päälle, tarkistaa ja asentaa oikeassa järjestyksessä sen mukaan, miten ne olivat, kun ne viimeksi asennettiin, tasoittamaan kulumiseroja.

Ilmanpaine tarkistetaan ennen lähtöä. Sitten tiedät, että renkaasi ovat turvallisessa varastossa ja että talvirenkaissasi on oikeat varusteet ja että renkaat ovat hyvässä kunnossa ja niiden urasyvyys on yli 4 mm. Voit käydä myös rengasliikkeessä, joka voi kiristää mutterit uudelleen noin 50 km ajon jälkeen varmistaakseen, että ne sopivat oikein. Muttereiden kiristämistä suositellaan aina, jotta vältetään mutterien irtoamisen ja lopulta tippumisen riski. Tämä voi tapahtua riippumatta siitä, oletko itse vaihtanut renkaat vai vienyt korjaamoon, mutta todennäköisyys on pienempi, jos korjaamo on tehnyt sen.

Lisätietoja talvirenkaista talvikaudelle: https://vianor.fi/