Proč má rychlost tak velký dopad na vaši bezpečnost

 

Nokian Powerproof

 

Při jízdě bude vždy důležitá rychlost. Pro majitele sportovních vozů se rychlost stává přirozenou věcí a jedním z důvodů pro nákup tohoto typu vozidla. U rychlého vozidla je vše navrženo pro vysoké rychlosti. Máte pneumatiky pro automobily, které zvládnou vysoké rychlosti. Máte brzdy, které zvládnou vysoké síly a potřebnou extra brzdnou sílu. Máte odpružení, které dokáže udržet auto v rovné poloze při zatáčení a společně s pneumatikami udržuje auto na silnici.

Jízda vysokou rychlostí znamená, že automaticky prodloužíte brzdnou dráhu tak, aby bylo nutné vozidlo úplně zastavit. To znamená, že je větší pravděpodobnost nehody. Lepší pneumatiky mohou poskytnout kratší brzdnou dráhu, ale budou delší než jízda nižší rychlostí. Riziko aquaplaningu se také zvyšuje, pokud na vozidle jezdíte s mokrými dny s letními pneumatikami.

Několik výrobců vyrábí velmi kvalitní prémiové letní a zimní pneumatiky pro vysoce výkonné (UHP) pneumatiky určené pro výkonná auta. Máte např. Pneumatiky Nokian, které mají pneumatiku Nokian Snowproof P, která je zaměřena na výkonná auta, která chtějí v zimě jezdit rychle, zejména ve střední Evropě. Poté nechají Nokian Powerproof vyrobit na léto, kde chcete pokračovat v jízdě vysokou rychlostí.

Na léto potřebujete ochranu před aquaplaningem a na zimy musíte mít skvělé zimní přilnavost a zabránit mokrému zimnímu počasí v rozbředlém sněhu. U zimních i letních pneumatik potřebujete vynikající přilnavost, kontrolu a stabilitu při jízdě vysokou rychlostí, skvělý pocit při změně jízdního pruhu a při zatáčení bez ohledu na povětrnostní podmínky. Rychlost však musíte přizpůsobit povětrnostním podmínkám. Díky skvělým pneumatikám se nevidíte a vy musíte stále dodržovat fyzikální zákony a respektovat nebezpečné podmínky, které mohou být způsobeny špatným počasím.

Pokud jste investovali spoustu peněz do výkonného sportovního vozu, musíte se také ujistit, že je spojíte s pneumatikami, které zvládnou vysoké rychlosti, aniž byste riskovali vyfouknutí a poskytli požadovaný výkon a bezpečnost při řízení sportu auto. Protože většina automobilů je dodávána s letními pneumatikami, budete je muset sladit se zimními pneumatikami, pokud chcete svůj sportovní vůz používat i v zimě. Ne každý se rozhodne to udělat, a má jiné vozidlo, které používá pro zimní měsíce, a sportovní vůz vynese pouze na letní měsíce. Jelikož jsou ve střední Evropě mírnější teploty, mnozí dávají přednost používání silných automobilů v zimních měsících a poté zimních pneumatik. I když to počasí dovolí, můžete i nadále bezpečně řídit vysokou rychlostí.

Další informace o pneumatikách UHT pro vysokorychlostní použití naleznete na adrese: https://www.nokiantyres.cz/