Neutrácejte peníze za nákup levných pneumatik

pneumatiky

Problém levných pneumatik je v tom, že mohou vypadat jako dobrý obchod, ale nakonec jsou ve skutečnosti dražší než dražší prémiové pneumatiky. A to bez ohledu na to, zda kupujete nové letní pneumatiky nebo potřebujete nové zimní pneumatiky. Nákup levně je často drahý, protože za ně máte tendenci utrácet více peněz během životnosti pneumatiky. Je v pořádku, pokud kupujete pouze něco, co nebudete tak dlouho používat, ale pneumatiky, které jsou velmi důležitým bezpečnostním detailem vozu a musí co nejdéle vydržet. Je to také proto, že mohou negativně ovlivnit bezpečnost pneumatik nejsou dobré kvality.

Před nákupem si ověřte informace o levných pneumatikách. Může být dobré zkontrolovat si EU štítek pneumatik, kde si můžete zkontrolovat valivý odpor pneumatik, který se označuje jako vliv na spotřebu paliva, kde vysoký valivý odpor spotřebuje více paliva. Vede to také k vyššímu opotřebení pneumatik, takže se vaše pneumatiky rychleji opotřebovávají a bude nutné je dříve vyměnit. Levné pneumatiky budou mít vyšší valivý odpor než prémiové pneumatiky. Měli byste také zkontrolovat, jak dobře mají pneumatiky přilnavost za mokra, což je u letních pneumatik důležité. U zimních pneumatik štítek pneumatik EU neuvádí žádné konkrétní testy, které by dokazovaly, jak kvalitní pneumatiky jsou, takže je lepší zkontrolovat testy pneumatik provedené velkými automobilovými časopisy pro zimní pneumatiky.

Pokud nakonec utratíte více peněz za palivo, protože jste si koupili levnější pneumatiky, budete si muset koupit novou sadu mnohem dříve, než kdybyste si vybrali o něco dražší prémiovou pneumatiku. Neušetří vám to žádné peníze. V konečném důsledku utratíte více peněz a přesto budete mít horší bezpečnostní profil než u prémiové pneumatiky. Utrácejte proto své peníze s rozvahou a vyberte si sadu pneumatik, která vám poskytne nezbytnou bezpečnost, kterou budete potřebovat, a která dlouho vydrží, aniž by negativně ovlivnila spotřebu paliva.

Je důležité si uvědomit, že označení pneumatik EU je mnohem účinnější při výběru letních pneumatik. Může fungovat polodobře pro celoroční pneumatiky, ale rozhodně to není hlavní nástroj výběru, který byste měli používat pro zimní pneumatiky. Důvodem je to, že pneumatiky nejsou testovány ve správných podmínkách pro zimní pneumatiky a nejsou testovány na přilnavost na sněhu nebo ledu, ale pouze na přilnavost za mokra, což je relevantní pro letní pneumatiky. Vzhledem k tomu, že celoroční pneumatiky jsou pneumatiky použitelné v létě i v zimě, může štítek pneumatiky dobře fungovat při hodnocení letních vlastností pneumatik. Je lepší použít testy pneumatik k porovnání různých pneumatik a podívat se, jak fungují v podmínkách, které hledáte.

Pro více informací o prémiových pneumatikách, které pro vás budou cenově výhodnější, navštivte: https://www.nokiantyres.cz/