Jsou pneumatiky bez hrotů lepší volbou než celoroční pneumatiky schválené v zimě?

 

pneumatiky

Kterou volbu pneumatik často závisí na několika faktorech. Není to tedy jednoznačná odpověď. Při výběru často musíte udělat nějaké kompromisy. Lidé mají tendenci chtít mít všechny vlastnosti v jedné pneumatice, ale protože jsou pneumatiky optimalizovány pro různé podmínky, musíte udělat nějaké kompromisy. Nejlepší volba pneumatik je ta, která nejlépe odpovídá vašim kritériím z hlediska bezpečnosti, použitelnosti, ceny, pohodlí a životnosti.

Pokud jde o výběr mezi zimními pneumatikami bez hrotů a celoročními pneumatikami schválenými pro zimní období, volba je v zásadě taková, zda si na zimní sezónu pořídíte pneumatiky bez hrotů, nebo pak použijete celoroční pneumatiky pro celoroční použití. Existuje vysoký faktor pohodlí mít pouze jednu sadu pneumatik na celý rok. Samozřejmě jde o kompromis mezi výkonem a pohodlím. Pneumatiky s hroty vám poskytnou lepší výkon během zimní sezóny, takže pokud chcete nejlepší možné zimní pneumatiky, je lepší vybrat si speciální zimní pneumatiku, která musí být spárována se sadou letních pneumatik. Pneumatiky do každého počasí poskytují vynikající bezpečnost při nepředvídatelných změnách počasí.

Pneumatiky bez hrotů jsou vyrobeny pouze na zimu a budou mít lepší výkon než hybridní pneumatika, která zvládne léto i zimu. Tím, že pneumatika funguje co nejlépe, mohou optimalizovat jak směs pryže, tak běhoun. Každý aspekt pneumatiky je vyroben tak, aby dobře fungoval v chladném podnebí a zvládal sníh a led. Dezén běhounu je navržen tak, aby odtlačoval sníh a rozbředlý sníh z oblasti mezi vozovkou a pneumatikou, aby nedocházelo k rozbředlému sněhu a měl optimální přilnavost. Přidané částice přilnavosti zajistí vynikající přilnavost na sněhu i ledu. Pokud byste je však zkusili používat v letní sezóně, nebudou fungovat tak dobře, protože pneumatiky budou příliš měkké a všechny funkce zaměřené na zimní výkon nebudou v létě fungovat dobře.

Celoroční pneumatiky budou místo toho fungovat jako zimní pneumatiky během zimní sezóny a letní pneumatiky během letní sezóny. Má dostatečnou bezpečnost, aby bez problémů zvládla obě sezóny, ale z hlediska výkonu nebudou v létě tak dobré jako speciální letní pneumatiky a ne tak dobré během zimy jako vyhrazené zimní pneumatiky. Jsou však lepší než používat zimní pneumatiku v létě a letní pneumatiku v zimě. Díky tomu jsou pneumatiky ideální pro oblasti, kde často dochází k velkým změnám počasí, nebo pokud žijete v oblastech, kde byste mohli skončit s návštěvou obou typů povětrnostních podmínek ve stejný den.

Výhodou těchto pneumatik je, že nemusíte měnit pneumatiky a být vždy připraveni bez ohledu na povětrnostní podmínky. Může to být nesmírně důležité pro lidi, kteří jsou denně silně závislí na svých autech. Jste vždy připraveni na jakékoli povětrnostní podmínky, bez ohledu na předpovědi nebo místo, kde musíte jet.

Více informací o pneumatikách bez hrotů a celoročních pneumatikách naleznete na: https://www.nokiantyres.cz/