Forstå hvordan du bruker EUs dekkmerking og forskjellige dekkprøver

dekk

Når du kjøper et nytt sett med dekk, trenger du mye informasjon før du tar avgjørelsen. Dette uansett om du kjøper sommer- eller vinterdekk. Det er noen ting som er viktigere å fokusere på for sommerdekk og for vinterdekkene der du bor, og hvordan du vil bruke dem vil spille en nøkkelrolle i dekkvalget. For noen områder har du også muligheten til å velge allværsdekk, som kan brukes hele året, slik at du kan eliminere behovet for å skifte mellom sommer- og vinterdekk.

Det er en stor forskjell mellom EUs dekkmerking og dekkprøvene, der EU dekkmerking et energieffektivitetsmerke som er regulert av EU for å forenkle valgprosessen for forbrukere å velge et lavenergi-apparat eller produkt. Når det gjelder dekk, viser etiketten drivstoffeffektivitet når det gjelder bensinforbruket som tilskrives dekkene. Drivstoffeffektiviteten er assosiert med dekkets rullemotstand, der dekk av høy kvalitet har en lavere motstand enn billigere dekk av lavere kvalitet. Høy rullemotstand fører også til varmeoppbygging og dekkslitasje, slik at dekkene slites raskere enn dekk som har lav motstand. I tillegg til å vise drivstoffeffektivitet, viser etiketten også ekstern dekkstøy og vått grep. Dekkstøyen kan sees på som et mål på kjørekomfort og det våte grepet er en måling av kjøresikkerheten.

Når skal du bruke EU-dekkmerking

EUs dekkmerke er en flott måte å få en god oversikt og å sammenligne mellom forskjellige dekk uten å måtte vite mye om dem. De er flotte for dekk som brukes om sommeren, da de testes under sommerforhold og tester vått grep på varm våt asfalt. De er ikke bra for å velge vinterdekk, siden de ikke inkluderer noe som er relatert til snøgrep eller grep på is. De måles heller ikke på temperaturer som representerer vinterforhold, så når du ser på rullemotstand, vil dekkene være for myke ved sommertemperaturer til å gi en pålitelig verdi.

Når du skal bruke dekkprøver

Når det gjelder dekkprøver, bør de gjøres av en uavhengig av en dekkprodusent og ikke være partisk mot et bestemt merke. Vanligvis vil motormagasiner gjøre disse både for årene sommer- og vinterdekk. Testen må representere kjøreforholdene du pleier å kjøre i og for kjøretøytypen din. Du må derfor velge riktig dekkprøve og finne dekkene som viser gode egenskaper for dine kjøreforhold.

Konklusjon

Både EUs dekkmerke og dekkprøvene viser hvor gode eller dårlige dekk er. Ved å kombinere dem kan du ofte velge det beste dekket til bilen og forholdene. Når du valgte noen få gode dekk fra dekkprøvene, kan du sjekke hvor bra de presterer med drivstoffeffektivitet og vått grep, og deretter velge dekkene du bør investere i.

For mer informasjon om valg av dekk ved hjelp av EU-dekkmerker og dekkprøver, besøk: www.nokiantyres.no