Forbedre bilens ytelse om vinteren

batteri- og ladekontroll

Å ha dekkene på bilen din bidrar til å forbedre bilens ytelse om vinteren. Riktig dekk kan være forskjellen mellom å stoppe bilen og ikke ha tid til å stoppe, og ulykken er et faktum. Det kan også være det som holder deg på veien og sørger for at du kan holde deg på veien slik at du ikke havner i grøfta. Du trenger et godt sett med premium vinterdekk som kan gi deg stabilitet og kontroll når du kjører på snødekte og isete veier. Det handler ikke bare om å ha et sett med vinterdekk, det handler også om å ha dem montert på bilen før vinterværet kommer.

I tillegg til å ha gode dekk, er det også viktig at du sørger for at bilbatteriet er i god stand og at det er fulladet, batteri- og ladekontroll før vinter anbefales. Å starte bilen på veldig kalde dager vil kreve mer strøm fra batteriet enn på en varm dag. Så hvis batteriet ikke er i god stand, kan det hende du får et dødt batteri og trenger noen som kommer og hjelper deg i gang med hoppledninger. Startkabler er

For å forhindre at bilvæsken fryser, må du sørge for at du har frostvæskebeskyttelse. Selv bensin vil takle visse alkoholbaserte drivstoffkomponenter mot frysing. Vindusviskervæsken trenger også frostvæske for å sikre at du kan rengjøre vinduene selv om vinteren. Det er veldig viktig om vinterkjøring å ha god sikt, fordi saltet på veiene ofte gjør veiene våte og når du kjører blir frontruten veldig skitten.

Sørg for å sjekke tilstanden på bilen før vinteren kommer, da en ordentlig bilservice sørger for at bilen din er i god stand og klar for vinterutfordringene. Det er lurt å sjekke alle viktige deler som støtdempere, bremser og lamper for å sikre at alt er oppdatert. Sjekk også dekkene for å sikre at du har mer enn 4 mm mønsterdybde. Dekktrykk bør også kontrolleres for å sikre at du har tilstrekkelig trykk i dekkene. Trykket synker med synkende temperatur, så hvis du har et stort temperaturfall, er det greit å sjekke trykket igjen, ellers sjekk det minst hver måned når du stopper for bensin.

Det kan være verdt å la verkstedet gjøre en tilstandsrapport på bilen din der de går gjennom bilens viktigste komponenter og sjekker alle væsker, lys og at alle dekkene er i god stand. Dette betyr at du etter en tilstandsrapport vet om bilen har behov for annen service som dekkservice, oljeskift, bremseservice eller kanskje en av støtdemperne må byttes ut. Det er alltid godt å vite om bilen er i god stand, slik at små problemer ikke lyver og spirer som senere kan vokse til store dyre problemer. Det kan også påvirke sikkerheten under kjøring. Sørg også for å sjekke dekkene og lufttrykket dekk regelmessig når du stopper og tanker. Sjekk også mønsterdybden på dekkene og roter dekkene regelmessig.

For mer informasjon om forbedret vinterytelse på bilen din, besøk: https://vianor.no/