Dekkskift til vinterdekk vil bli gjort i løpet av høsten

dekkskift

Siden høstmånedene er september, oktober og november, betyr dette at du må bytte bildekk før høsten er over. Det er vanskelig å vite når den første snøen kommer og når du planlegger å bytte dekk, men det er datoer for når vinterdekkene må monteres. I Sverige må du ha vinterdekk fra 1. desember, så du må ha byttet før det. Eller hvis du ikke bytter før du kjører første desember, men da kan du ikke kjøre til et dekkverksted og få det gjort.

Når det gjelder dekkene dine, avhenger det litt av typen vinterdekk du har, piggfrie dekk kan monteres tidligere enn piggdekk, hvor det i Sverige kan brukes piggdekk fra 1. oktober. Piggfrie dekk kan brukes når som helst og bør brukes så snart du begynner å nærme deg nullpunktet i temperatur. Vinterdekk er bedre enn sommerdekk når de brukes under null, så du bør bytte til dem allerede når temperaturen begynner å synke og ikke vente til den første snøen kommer.

Når det gjelder piggdekk, kan du sette dem på fra 1. oktober og du må ha dem på bilen 1. desember, så du har 2 måneder på å sette dem på bilen fra det er tillatt til du må ha dem på bilen. Dette betyr at du allerede kan bestille en tid som passer godt inn i kalenderen din, som er tidlig nok, men som også lar deg gjøre det før første snø og før alt kaoset begynner med folk som må stresse med å bytte dekk når de ikke har mange dager igjen før de må byttes ut.

Det er alltid best å få dekkverkstedet til å gjør dekkskift på bilen og oppbevare dekkene for deg. Det kan føles luksuriøst for mange, men det har også å gjøre med sikkerhet. Å la eksperter håndtere dekkene dine har alltid en fordel. Når de skifter dekk, inspiserer de sommerdekkene som blir tatt av, de sjekker dem for skader, merker dem slik at de kan roteres ok, vasker dem og deretter lagrer dekkene på dekkhotellet til du trenger dem neste år. Hvis de har vinterdekkene dine, er de produsert slik at de kan settes på, sjekkes og monteres med riktig plassering basert på hvordan de var da de sist ble montert for å utjevne forskjeller i slitasje.

Kontroller deretter lufttrykket før du kjører derfra. Da vet du at dekkene dine er i sikker oppbevaring og at vinterdekkene dine er riktig utstyrt med riktig utstyr, og at dekkene er i god stand med en mønsterdybde som er mer enn 4 mm. Du kan også svinge forbi dekkverkstedet, som kan stramme mutrene igjen etter ca 50 km kjøring for å sikre at de passer riktig. Trekk til muttere anbefales alltid for å redusere risikoen for at mutrene løsner og til slutt faller av. Dette kan skje uavhengig av om de er fikset av et verksted eller om du har gjort det i et verksted, men sannsynligheten er mindre hvis et verksted har gjort det.

For mer informasjon om vinterdekk for vintersesongen, besøk: https://vianor.no/