Celoroční pneumatiky pro SUV schválené pro zimní použití

SUV celoročních pneumatik

Koncept celoroční pneumatiky spočívá v tom, že se jedná o pneumatiky vyrobené pro všechna roční období. Jsou tedy vyrobeny tak, aby fungovaly na zasněžených a kluzkých vozovkách v zimním období stejně dobře jako na mokrých nebo suchých letních silnicích, přičemž stále dokážou poskytovat vysoký výkon a bezpečnost. Toho není snadné dosáhnout a musíte se spolehnout na kombinaci dokonalé směsi v kombinaci s dezénem a designem běhounu, které zvládnou různé povětrnostní podmínky.

SUV, stejně jako všechna ostatní vozidla provozovaná na veřejných komunikacích, budou muset mít pneumatiky schválené pro zimní použití, pokud budou použity v zimních podmínkách. Těžší vozidla jsou ještě více závislá na dobré přilnavosti, aby bylo zajištěno, že mohou zastavit na kluzkém zimním povrchu bez smyku. Nestačí mít robustně vypadající pneumatiky pro SUV, které nejsou schváleny pro zimní použití, protože jsou vyrobeny pro letní podmínky a jak teplota klesá, ztvrdnou a budou fungovat jako hokejový puk na ledě – budou jen kluzké bez jakékoli přilnavosti.

Na trhu je několik různých SUV celoročních pneumatik a musíte si vybrat ty, které jsou schváleny pro zimní použití a mají symbol sněhové vločky (3PMSF). Pokud nejsou schváleny pro zimní použití, jsou to v podstatě jen letní pneumatiky. Schopnost bezpečně a kontrolovaně manipulovat se sněhem, rozbředlým sněhem a ledem vyžaduje, aby prošly schválením přísnými testy. Nestačí mít pneumatiky s označením M+S, protože to neznamená, že jsou schváleny pro zimní použití. Je to jen známka toho, že si běhoun poradí s pevnými látkami, jako je bláto a sníh, aniž by se zasekl v běhounu a ohrožoval jeho účinnost.

Pneumatiky pro SUV mají obvykle boční stěny vyztužené aramidem, které je chrání a zabraňují poškození od ostrých kamenů nebo předmětů. To je pravda, pokud si vyberete jednu ze dvou nabízených Nokian Tyres, kterými jsou Nokian Seasonproof a Nokian Weatherproof. Nokian Seasonproof je nejnovější přírůstek do nabídky a je k dispozici jak pro osobní automobily, tak pro SUV. Jelikož jsou obě schváleny pro zimní použití, lze je používat po celý rok.

Společnost Nokian Tyres je známá výrobou špičkových zimních pneumatik, a protože jsou vyráběny a testovány v severských zemích, jsou testovány za velmi různých povětrnostních podmínek. Pokud máte pocit, že celoroční pneumatiky pro SUV by byly tím nejlepším řešením pro vaše SUV, pak vám nový Nokian Seasonproof poskytne ty nejlepší z nejnovějších inovací začleněné do profilů běhounu a lamely a nabídne to nejlepší, pokud jde o dokonalou harmonii výkonu a bezpečnosti. Nebudete se muset starat o předpověď počasí, ale musíte změřit hloubku dezénu a ujistit se, že pneumatiky otáčíte, když máte mezi předními a zadními pneumatikami rozdíl 2-3 mm.

Další informace o zimních celoročních pneumatikách pro SUV naleznete na: www.nokiantyres.cz